Kun sää pitää sinut sisätiloissa

Oletko odottanut vapaailtaa kuin kuuta nousevaa, mutta ikävä sää pilaa kaikki suunnitelmasi lähteä ulos? Tässä artikkelissa on muutamia vinkkejä, kuinka saat ajan kulumaan sisätiloissa. Kurjalla säällä on aikaa palata jonkin vähemmälle jääneen harrastuksen pariin.

Onko kitara tai joogamatto jäänyt pölyttymään nurkkaan? Kummitteleeko kaapin perällä kokoamaton palapeli tai pienoismalli? Askartelu ja käsityöt ovat aina hyviä vaihtoehtoja sadepäivän varalle, varsinkin jos sinulla on lapsia. Mikäli et omista suurta askartelutarvikevarastoa, voit esimerkiksi kokeilla origamien taittelua, sillä siihen ei tarvita muuta kuin paperia. Origameihin löytyy ohjeita esimerkiksi tältä sivustolta:. Malleja on niin helppoja kuin huomattavan vaativia, joten voit valita mieleisesi oman taitotasosi mukaan.

Käytä joutilas aika hyödyllisesti!

Sadepäivänä on tietysti aikaa seurata lempisarjaasi tai lukea hyvää kirjaa. Jos pelkkä television katselu tai kirjan lukeminen tuntuu turhan passiiviselta ja haluaisit aivoillesi tekemistä, miksi et opiskelisi uutta tai jo ennestään tuttua kieltä? Vieraissa kielissä jo muutama sana tai fraasi voi osoittautua yllättävän hyödylliseksi. Verkosta löytyy monia kielten opiskeluun tarkoitettuja sivustoja, joilla voit aloittaa opiskelun taitotasosi mukaan.

Oppimateriaalia on kaikenlaisille oppijoille: kirjallisia tehtäviä, kuuntelua ja videoita. Jos haluat jotain vähän erikoisempaa, kokeile esimerkiksi saamen kieltä!. Jos kuitenkin pitäydyt mieluummin kirjoissa tai telkkarin katsomisessa, kokeile vaihteeksi lukea matkakirjallisuutta tai katsoa ohjelmia kohdekielelläsi ilman tekstityksiä. Samalla voit suunnitella unelmalomaasi maassa, jossa opettelemaasi kieltä puhutaan.

Pelejä ajankuluksi

Kaikenlaisten lautapelien parissa aika vierähtää yleensä nopeasti. Lautapeleissä on mistä valita: yksinkertaisesta nopan heittelystä tiukkaan strategian laatimiseen tai mielikuvituksen venyttämiseen. Jos omassa varastossasi ei ole kehuttavan paljon lautapelejä, niitä voi myös lainata kirjastoista! Perinteinen korttipakka on myös monen sadepäivän pelastus. Korttia voi pelata itsekseenkin, jos ei satu saamaan muita seuraksi.

Pelaamisen lisäksi voit kokeilla korttitalon rakentamista tai yksinkertaisen korttitempun opettelemista. Korttia voi pelata tietokoneellakin, jolloin ei itse tarvitse tehdä sekoittamis- ja jakamistöitä. Tietokoneen ääressä voit viettää aikaa myös esimerkiksi pelaamisen parissa vaikkapa osoitteessa videoslots.com. Tällä sivustolla on satoja slot-pelejä, joita pelatessa ei ehdi tulla tylsää. Slotteja löytyy jokaisen pelaajan makuun, joissa voit voittaa niin pieniä kuin suuria summia rahaa.