Mitä sitä tekisi sadepäivinä?

Sadepäivät ovat siitä hankala juttu, että niitä saattaa olla vaikea ennakoida. Ennusteista huolimatta ne tuppaavat yllättämään. Jos osaisi ennakoida, voisi kalenteriin etukäteen merkitä sade- ja poutapäivät, mutta kun ei voi. Lisäksi sade saattaa olla tilapäistä. Niin sanotusti hukkaan menee ehkä puoli päivää tai jopa muutama päivä, minkä jälkeen sitä entistä, poutapäiville tarkoitettua tekemistä voi jälleen jatkaa.

Sisälläkin riittää mielekästä puuhaa

Periaatteessa vaihtoehtoja sisällä puuhailuun riittää yllin kyllin. Pelit, musiikki, elokuvat, lukeminen ynnä muut perinteiset tekemisen lajit lienevät kaikille tuttuja ja kokeiltuja.

Entäpä neulominen, kutominen tai virkkaaminen? Kuulostaako vanhanaikaiselta? Tuleeko isoäiti mieleen? Loppujen lopuksi neulominen on varsin hyödyllinen, edullinen ja käytännöllinen harrastus. Hieman harjaantuneempi henkilö voi tehdä sitä television seuraamisen tai juttelun lomassa.

Työn voi aloittaa milloin vain ja sitä voi jatkaa silloin, kun hyväksi näkee. Se ei vaadi varusteiden vaihtoa ennen homman aloittamista, eikä suihkussa käyntiä tekemisen jälkeen. Eikä tarvitse lähteä erikseen salille tai muuhun pisteeseen työn aloittamseksi.

Ei se niin vaikeaa ole

Tässä jutussa kerrotaan, miten miehet pääsivät neulomisen alkuun ja mitä siitä sitten seurasi. Itse asiassa netistä löytyy lukuisia ohjeita ja videoita alkuun pääsemiseksi. Kaikissa harrastuksissa toki kestää aikansa ennen kuin harjaantuu aloittelijasta paremmaksi.

Aloittamiseen tarvitaan tietysti lankaa ja puikot sekä joitain pientarvikkeita. Se ei kuitenkaan ole vaikeaa. Ensin katso mitä tarvitset verkossa ja kokeile, josko tämä harraste sopisi sinulle sadepäivien ratoksi.